Actualităţi economice

Salonul de mobila de la Milano

În perioada 17-22 aprilie 2012 s-a defăşurat la Milano cea de-a 51 ediţie a tărgului internaţional de renume în domeniul mobilei şi decoraţiunilor interioare “Salone del Mobile Milano”.

“Salone del Mobile” reprezintă un punct de referinţă, la nivel internaţional, în ceea ce priveşte sectorul mobilei şi al industriei respective, un astfel de eveniment reprezentând unul din principalele instrumente de promovare la scară mondială.

Creat initial ca o manifestare la nivel national, in anul 1961, in scopul sprijinirii in mod activ a exporturile italiane de mobila si mic mobilier, manifestarea a devenit in scurt timp o intalnire la nivel international, in prezent fiind cea mai importanta expozitie mondiala in domeniu.

La editia din acest an sunt prezenti peste 2.500 expozanti care prezinta ultimele tendinte in domeniul mobilei si decoratiunilor interioare. Intre brand-urile de renume prezente la editia din 2012 mentionam Casa Fendi, Versace, Missoni, Agatha Ruiz de la Prada, Blumarine, Salvatore Ferragamo, Enrico Coveri Living si multe alte case de renume. In acest sens, un semnal pozitiv de mare interes este „invazia de succes” a celor mai cunoscute marci din lumea modei care incep sa-si puna amprenta asupra domeniului casei si decoratiunilor interioare, ceea ce demonstreaza ca interiorul casei devine din ce in ce mai mult un „obiect al modei”.

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri împreună cu Centrul Român pentru Promovarea Comerţului, Investitii Străine în colaborare cu Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România, au organizat, în cadrul parteneriatului         public-privat, participarea la editia din acest an a târgului internaţional „Salone delMobile, în cadrul centrului expoziţional RHO –PERO Milano.

România participă la această importantă manifestare internaţională cu un stand organizat sub Pavilion Naţional, în cadrul secţiunii  clasice a târgului.

Pe o suprafata de 270 m.p. expun 10 companii din industria mobilei romanesti: Alro International SRL  Satu Mare, Country Elements, DD Mobil Trans, Fero Select, Monte Cristo Mobili, Quadra Invest, Secan Impex, Simex Grup, Transilvania Production, Teletim.

De remarcat faptul ca firmele româneşti prezinta la editia din acest an colectii deosebit de frumoase, adaptate trendului si specificului pieţei italiene: mobilier realizat din lemn de cireş, tei, stejar, răşinoase, cu finisaje patinate, mobilier stil clasic cu linii rafinate, mobilier tapiţat, mobilier din fier forjat în combinaţie cu lemn masiv, obiectivul principal al participării românesti fiind acela de a face cunoscută industria de mobilă din România.

            Urmare promovarii active realizate de catre BPCE Milano in randul asociatiilor italiene de profil, precum si distribuitorilor si companiilor italiene in domeniu, firmele romanesti au avut inca din prima zi intalniri si discutii in stand, cu potentiali parteneri in vederea exportului produselor lor pe piata italiana.

Consideram ca participarea romaneasca la acest salon international reprezinta o buna oportunitate pentru stabilirea de noi contacte cu potenţiali parteneri de afaceri, italieni, dar si din alte tari, precum şi consolidarea relaţiilor comerciale şi de parteneriat existente deja, cu societăţi de profil din Italia, avand in vedere faptul ca unele din societatile expozante au deja cooperari cu parteneri italieni.

 

În prim plan

Festivalul de Carte din Pisa 2019

17.10.2019

La Festivalul de Carte din Pisa 2019, unul dintre principalii invitați este Literatura Română, într-o ediție în care…

GHIDUL ALEGĂTORULUI DIN STRĂINĂTATE

10.10.2019

Ghidul alegătorului român în străinătate Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziția cetățenilor români…

Vizita de lucru a ministrului pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena INTOTERO, 12 septembrie 2019, Bologna

30.08.2019

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, va efectua în perioada 10-17 septembrie 2019 o deplasare …

Anunț privind organizarea alegerilor pentru Președintele României

14.08.2019

În vederea constituirii birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate, ce se vor organiza cu ocazia…