Actualităţi economice

MOSTRA – CONVEGNO EXPOCOMFORT 2012

În perioada 27-30 martie 2012 s-a desfaşurat la Milano a 38-a ediţie a expoziţiei internaţionale MCE “Mostra Convegno Expocomfort (utilaje şi dotări pentru încălzire şi instalaţii sanitare), manifestare organizată de Reed Exhibitions Italia, la care au participat peste 2100 de firme din 58 ţări.

Expoziţia s-a desfăşurat pe o suprafaţă de 325.000 m.p., iar ediţia din acest an a înregistrat o creştere a numărului de firme participante din Turcia, Polonia precum şi din ţările Europei de Est, în timp ce ţări precum Franţa, Germania, Austria, Anglia şi-au menţinut prezenţa la un nivel similar cu anii anteriori.

La ediţia actuală, CRPCIS şi MECMA în colaborare cu ANEIR au organizat participarea românească, cu pavilion naţional la această manifestare, unde au expus firmele: Ecohornet, Fibrex Co.Salaj, Solex Term Alba, Radox Radiators Bucuresti, Radox Style Bucuresti, Radox Bucuresti, Rocotherm Câmpulung Muscel.

Încă de la deschiderea expoziţiei internaţionale, standul României s-a bucurat de un interes deosebit din partea vizitatorilor străini şi italieni.

Oamenii de afaceri români prezenţi la târg au avut, înca din prima zi, întâlniri de lucru, creandu-se astfel premizele pentru consolidarea exporturilor de echipamente moderne destinate încălzirii aerului, cu aplicabilitate în spaţiile destinate birourilor, centrelor comerciale, showroom-urilor, locuinţelor, grădinilor de iarnă, destinate pieţei de profil din Italia şi a celorlalte ţări din Uniunea Europeană şi pentru identificarea unor noi oportunităţi de atragere de investiţii în ţara noastră.

Expoziţia MCE “Mostra Convegno Expocomfort” oferă multiple oportunităţi de promovare prin organizare de conferinţe, evenimente, workshop-uri, participarea firmelor româneşti la astfel de manifestări fiind un bun prilej pentru stabilirea de noi contacte şi parteneriate comerciale cu societăţi de profil din Italia şi din alte ţări, cu efecte benefice asupra extinderii şi modernizării gamei de produse prezentate şi prezenţei româneşti pe piaţa europeană de profil. 

În prim plan

Festivalul de Carte din Pisa 2019

17.10.2019

La Festivalul de Carte din Pisa 2019, unul dintre principalii invitați este Literatura Română, într-o ediție în care…

GHIDUL ALEGĂTORULUI DIN STRĂINĂTATE

10.10.2019

Ghidul alegătorului român în străinătate Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziția cetățenilor români…

Vizita de lucru a ministrului pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena INTOTERO, 12 septembrie 2019, Bologna

30.08.2019

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, va efectua în perioada 10-17 septembrie 2019 o deplasare …

Anunț privind organizarea alegerilor pentru Președintele României

14.08.2019

În vederea constituirii birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate, ce se vor organiza cu ocazia…