Home

Consulul general al României la Bologna

         Doamna Daniela Maria DOBRE

Diplomat de carieră, Daniela Maria Dobre este membru al Corpului Diplomatic şi Consular din anul 2003. Și-a început activitatea în cadrul Ministerului Afacerilor Externe ca și consilier juridic/diplomat în cadrul Direcției Legislației și Contencios și, respectiv, a Direcției Generale Afaceri Consulare.

În perioada 2004-2007 a fost șef al secției consulare de la Stockholm (Suedia), iar din 2008 a activat ca și consilier diplomatic la cabinetul secretarului de stat pentru afaceri europene. În perioada 2008-2012 a îndeplinit funcția de consul în cadrul Consulatului General al României de la Trieste (Italia) și, concomitent, în perioada 2010-2012 pe cea de șef a secției consulare de la Ambasada României la Ljubljana (Slovenia).

Din anul 2012 a activat ca și diplomat în cadrul Direcției Balcanii de Vest și Cooperare Regională din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, pentru ca, începând cu anul 2013 și până în 2018, să activeze ca și consiler diplomatic/adjunct al șefului de misiune în cadrul Ambasadei României la New Delhi (India).

Este absolventă a Facultății de Științe Juridice și Administrative, a Colegiului Pedagogic, dar şi a Şcolii Naționale de Studii Politice şi Administrative (Departament Post-Universitar de Relații Internaționale şi Integrare Europeană) şi, totodată, a mai multor cursuri organizate de Institutul Național pentru Administrație din Irlanda și România, TAIEX/Comisia Europeană- Bruxelles, Ministerul Afacerilor Externe din Elveția.

A fost decorată cu Medalia Meritul Diplomatic (clasa a II-a, 2007). 

Vorbeşte limbile engleză, franceză (atestat obținut la Institutul Francez București), italiană (atestat obținut la IRCOP Trieste, Italia), spaniolă (atestat obținut la Insitutul Cervantes București).

Este căsătorită şi are o fiică.

 

În prim plan

Vizita de lucru a ministrului pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena INTOTERO, 12 septembrie 2019, Bologna

30.08.2019

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, va efectua în perioada 10-17 septembrie 2019 o deplasare …

Anunț privind organizarea alegerilor pentru Președintele României

14.08.2019

În vederea constituirii birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate, ce se vor organiza cu ocazia…

ANUNȚ IMPORTANT

02.08.2019

Vă informam, că în conformitate cu prevederile legale, Consulatul General al României la Bologna, NU va avea program …

Varianta actualizată cu informații legate de procedura exercitării votului și la referendumul national și la alegerile europarlamentare.

20.05.2019

Vă informăm că pe site-ul MAE, la secțiunea destinată alegerilor pentru Parlamentul European și pentru referendumul…