Consulatul General

Consulatul General al României la Bologna


 

PROGRAMARI SERVICII CONSULARE

Pentru toate serviciile consulare aveti nevoie de programare !!!

 

CALL CENTER consular:(Bucuresti) - (informații consulare pentru cetățeni români)
+39 051 5872120; +39 051;5872209; -- aceste numere sunt conectate direct la call-center-ul consular care funcționează la București în cadrul Ministerului Afacerilor Externe
 

Alte telefoane disponibile
 

Telefon de urgență: +39 349 1178220 -exclusiv pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar). La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

 

Programari servicii consulare:

 

Serviciile consulare se fac numai cu programare pe pagina www.econsulat.ro. Pentru fiecare serviciu consular solicitat, aveți nevoie de o programare distinctă. (pentru a nu exista decalaje orare si pentru a se putea respecta timpul alocat de sistem fiecarei programari).      

 -prin portalul www.econsulat.ro -  Ghiseul Consular Online -dupa ce va faceti un cont de utilizator, va puteti trimite de acasa cererea dvs. de servicii consulare, si totodata va puteti programa atunci cand dotiti dvs.

 -In cazuri exceptionale, in care nu reusiti sa efectuati programarea online, se acceptă solicitări de programări transmise şi la adresa de email:  bologna.programari@mae.ro (in solicitarea transmisă pentru obținerea programării se menționează serviciul consular solicitat, localitatea de rezidență din Italia și numele și prenumele solicitantului menționat în pașaportul românesc sau din cartea de identitate românească,  numarul de telefon precum si motivul).

Actele notariale pentru cazurile urgente (dovedite cu acte justificative) se vor elibera fără programare, precum și titlurile de călătorie pentru cetățenii români ce urmează să întreprindă o călătorie iminentă în România.

 

E-mail call-center (informații consulare pentru cetățeni români): contact@informatiiconsulare.ro

În cererea de informații vă rugăm să precizați orașul și provincia de rezidență, pentru a primi informații consulare specifice în funcție de zona geografică.

 

 

Web: http://bologna.mae.ro

Site-web call-center (informații consulare pentru cetățeni români): http://www.informatiiconsulare.ro

 

Pentru informații referitoare la obținerea vizei române (necesare cetățenilor străini)

  • RO: Cetățenii străini care solicită informații despre obținerea vizei de intrare în Romania pot accesa portalul  http://www.eviza.ro
     
  • IT: I cittadini stranieri che bisognano e desiderano chiedere il visto per entrare in Romania, sono pregati di  accedere alla pagina web: http://www.eviza.ro.

Alte informații utile

  • Programările pentru în vederea depunerii jurământului de credință pentru dobândirea/redobândirea cetățeniei române se pot obține in fiecare zi de marti si miercuri, la ora 14,00
     
  • Pentru a verifica DACĂ A SOSIT PAȘAPORTUL dumneavoastră la Consulat, click AICI sau pe pagina principală pe butonul ”PAȘAPOARTE PRIMITE LA SECȚIA CONSULARĂ”, din partea dreapta sus.

AdresăVia Guelfa 9, 40138 Bologna (BO)

Telefon: +39 051 587 1313- Secretariat-La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Fax: +39 051 587 1950

E-mail: bologna@mae.ro -adresă de e-mail utilizată NUMAI pentru legătura cu autoritățile locale din țara de reședință. La această adresă NU se furnizează informații consulare si nu se fac programari.

 

 

 

Program de lucru cu publicul Click AICI 

Nu se lucrează cu publicul în zilele de sărbători legale romanesti .

 

În prim plan

ANUNT IMPORTANT

20.01.2020

Vă informăm că, în conformitate cu prevederile legale, Consulatul General al României la Bologna NU va avea program de…

ANUNT IMPORTANT

17.12.2019

Vă informăm că, în conformitate cu prevederile legale, Consulatul General al României la Bologna nu va avea…

ANUNT IMPORTANT

28.10.2019

Program de lucru cu publicul la Consulatul General al României la Bologna În contextul alegerilor prezidențiale care…

Lista secțiilor de votare organizate în circumscripția Consulatului General al României la Bologna

25.10.2019

Votarea va avea loc în străinătate în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie 2019 (turul I), respectiv 22, 23 și 24 noiembrie…